Pampeliška je oblíbenou bylinkou nejen v období půstů. Skvělý parťák proti jarní únavě. Díky bylinné, natrpklé chuti si jej oblíbí především příznivci bylinných čajů.
V Aladinově koření do kávy se nachází směs z kardamomu, skořice, nového koření a hřebíčku, které v horké kávě uvolní své silné, sladké a citrónové aroma.
Svým sladkým aroma se podobá fenyklu, je však o trochu ostřejší. Hodí se do sladkého pečiva a do kompotu. V čínské kuchyni se používá k přípravě sójové omáčky, pro přípravu polévek, dušeného masa a je nedílnou součástí slavné vietnamské hovězí polévky Pho
Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů.
Jste si vzájemně oporou a společně vše zvládnete levou zadní? Jste prostě ten nejlepší tým! Oslavte to spolu nad šálkem čaje, tak totiž chutná úplně nejvíc.
Bílý čaj patří k nejexkluzivnějším druhům čaje na světě a pochází z hornatých oblastí Číny. Díky jeho šetrnému sběru a zpracování je specialitou. Ve srovnání se zeleným čajem při delším luhování nehořkne.