Perníkové koření jednoduše patří k Vánocům. Teplé tóny skořice a hřebíčku dochutí také koláče, ovocné chlebíky, zimní sorbety a sušenky z křehkého těsta.
Polévkové koření dodá čistým, zeleninovým a masovým polévkám všechno to aroma, které si člověk v polévce přeje mít a chutná i těm, kteří nejsou zrovna jejich milovníci.
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči.
Skořice je kůra skořicovníku, která se sloupne, usuší a používá se jako koření. Její zemito-dřevitá a zároveň sladká chuť se hodí k mléčné rýži, kompotu a koláči.
Ochutnali jste již vejce, sýr nebo ryby ochucené touto lahodnou solí? Z obyčejného jídla vykouzlí neodolatelné pochoutky se středomořským svěžím nádechem.
Již Aztékové dochucovali svou čokoládu vanilkou, která je díky jemně nasládlé chuti opravdovým požitkem. Tento vanilkový cukr zjemněný pravou aromatickou vanilkou je všestranně použitelný do krémů, pudinků, keksů, koláčů, čokolády i zmrzliny.
Indická směs koření je něčím speciálním pro milovníky římského kmínu, neboť toho obsahuje opravdu dostatek. Právě proto se výborně hodí do všech indických pokrmů.