Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti.
Když venku řádí ledový vítr a doma se rozehřívá krb, pak je ten pravý čas na pečené jablíčko. Díky nasládlé vůni horkých jablek, skořice a hřebíčku se vám hned začnou sbíhat sliny.
Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli.
Kmín je kořením především německy mluvících zemí a známe ho hlavně jako koření na chleba. Vepřová pečeně, kapusta a kyselé zelí se opírají o jeho ostré, hořko-sladké aroma.
Jeho sladká chuť a zářivě žlutá barva v šálku vám vykouzlí úsměv na tváři. Konopí je používáno již celá tisíciletí, tento všestranný pomocník chutná zkrátka fantasticky.
Jeho sladká chuť a zářivě žlutá barva v šálku vám vykouzlí úsměv na tváři. Konopí je používáno již celá tisíciletí, tento všestranný pomocník chutná zkrátka fantasticky.
Z kopřivy se dá připravit lahodný čaj, který je znám pro své očistné účinky na organismus. Kopřiva je žahavý porost a daří se jí v půdách bohatých na živiny.
Síla bylin je téměř magická. Kouzelný nápoj se třpytí sytou zlatou barvou, vyčaroval totiž spolu s meduňkou, lipovými květy, mateřídouškou a růžemi i kus léta.